Brandwerend glas

Brandwerende beglazingen worden gerangschikt naar hun prestatieniveau (duur van de brandwerendheid en de wijze van isolatie). De keuze geschiedt op grond van verschillende criteria ten aanzien van de geldende voorschriften en rekening houdend met de uiteindelijke toepassing van de beglazingen. De brandwerendheid van een beglazing steunt op twee basiscriteria:

vlamdichtheid (voorkoming van branddoorslag);
brandwering (voorkomen van branddoorslag, brandoverslag en isolatie tegen hittestraling bij bijvoorbeeld vluchtwegen).

Productengamma:

  • Pyrobel – Pyrobelite: brandwerende beglazingen die worden geassembleerd met bij brand opschuimende tussenlagen
  • Pyropane: geharde, brandwerende beglazing
  • Pyroguard Brandwerend glas EW30-EW60
  • Uiteraard leveren wij ook andere merken afhankelijk van de toepassing.


Brandwerend glas kunnen we op delen in 3 verschillende categorieën namelijk:

E = Stabiliteit E classificatie staat voor stabiliteit; een constructie die beschermt tegen brandoverslag en -doorslag en het doordringen van aanzienlijke hoeveelheden gas aan de niet brandzijde.

EW = stabiliteit en stralingsbeperking EW staat voor stabiliteit en stralingsbeperking; een constructie die zodanig beschermt dat warmtestraling aan de niet brandzijde, gedurende een bepaalde tijd onder de waarde 15 kW/m2 blijft.

EI = stabiliteit en temperatuursisolatie EI staat voor vlamdicht en temperatuurisolatie; een constructie die ervoor zorgt dat de temperatuur aan de niet brandzijde gedurende een bepaalde tijd niet boven een waarde {< 140 C gemiddeld over de oppervlakte, < 180 C op een bepaald punt} stijgt.

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?