<< terug naar “Voorzetramen”

Montagebeschrijving

Een kwaliteitsproduct met garantie (mits correcte afmontage)  Uiteraard zijn wij ook gespecialiseerd in het monteren van voorzetramen. Er blijven echter altijd redenen waarom bedrijven of particulieren dit zelf willen doen. Om het eindresultaat zo optimaal mogelijk te maken, geven wij u hieronder een aantal belangrijke richtlijnen van het monteren van voorzetramen.Afmontage Isoglas voorzetramenTwee dunne draadnagels plaatsen onder de stopverfrand, glaslat of dagmaat van het kozijn.Voorzetraam goed uitrichten, in lijn zetten en de scharnieren vastzetten met plaatschroeven. Plaatschroeven L2-profiel 4,2 x 22 en L1-profiel 3,9 x 22.Voorzetraam openen en sluiten in verband met het zetten van het glas.Inslagtonnen (messing) voorboren door de gaten van de aluminium omlijsting in het hout (diep circa 15-20 mm). Voorboren L2-profiel 6 mm en L1-profiel 4,5 mm.Ventilatievoorzieningen aanbrengenNa reiniging van het glas de sluitbouten handvast aandraaien. Sluitbouten L2-profiel M5 en L1-profiel M4.Zijscharnierende voorzetramen, breder dan 1200 mm, kunnen eventueel van een oploper profieltje te worden voorzien. Bij voorkeur vlak in het hout inlaten en op circa 150 mm vanuit de zijkant.

Vastgeplaatste voorzetramen van grote afmetingen, kunnen in verband met het veilig afnemen, worden voorzien van de meegeleverde hoekprofieltjes (stoeltjes).

Ventilatievoorschrift

Ter voorkoming van mogelijke condensatie in de spouw tussen het Isoglas voorzetraam en het bestaande glas dienen de onderstaande voorzieningen te worden getroffen:

Algemeen geldt dat moet worden voorkomen dat de binnenlucht in de spouw kan toetreden en dat in de spouw een zwakke ventilatie met de buitenlucht mogelijk moet worden gemaakt.

Binnenplaatsing

Afhankelijk van de raamgrootte 2-3 stuks doorboringen Ø 8 in het bestaande raam/kozijnhout aanbrengen, diagonaalsgewijs en schuin afwaterend naar buiten. Mogelijke lekken tussen het afdichtingsrubber van het Isoglas voorzetraam en het achterliggende raam/kozijnhout, zoals bijvoorbeeld V-naden ter plaatse van houtverbindingen dichtkitten.

Buitenplaatsing

Het insnijden en onderbreken van het afdichtingsrubber op 2 plaatsen (diagonaalsgewijs en niet in het bovenrubber) 2-8 mm bij 1-4 m² raamoppervlak.


<< terug naar Voorzetramen

 

Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?