<< terug naar “Voorzetramen”

Profieltypen

De profielen van de voorzetramen zijn standaard uitgevoerd in blank geanodiseerd aluminium. Tegen beperkte meerprijs hebben wij een aantal standaard kleuren poedercoating in ons leveringsprogramma te weten Ral 9010 wit, 1013 gebroken wit, 6009 donker groen, 8014 donker bruin. Dit zijn kleuren die wij doorgaans op voorraad hebben en dus ook snel kunnen leveren. Het is ook mogelijk een kleur naar keuze op te geven dit geeft echter een hogere meerprijs en een langere levertijd. (op aanvraag)

Basisuitvoering met scharnieren
Basisuitvoering met scharnieren

Afdichting middels 2-lippig EPDM-rubber
Afdichting middels 2-lippig EPDM-rubber

 
L1
Het L1 profiel is het kleinste profiel in onze serie en wordt gebruikt voor simpele meestal op raamhout geplaatste voorzetramen, met thermische isolatie als primaire doelstelling. Ook dit profiel kan indien gewenst worden uitgevoerd met onze standaard scharnieren. Tot een oppervlakte van ca. 1.5 m². geschikt voor een glasdikte van 4-6 mm.Beglazing middels een speciaal ontworpen en gepatenteerd U-rubber waardoor er droogbeglaasd kan worden in plaats van de ook wel door anderen toegepaste kitranden met het risico op luchtbellen (zwakke plekken).
 
L2
Het L2-profiel is het meest gebruikte profiel en biedt de mogelijkheid om complete systemen mee te bouwen. Met bedienbare draairamen of stolpstellen of grote maten, scharnierbaar tot een afmeting van 2500 x 3000 mm. Primaire doelstelling thermische isolatie en voorzien van 6 mm. Floatglas; lichtste vorm van geluidisolatie.Geschikt voor een glasdikte van 4-6 mm. Droogbeglaasd middels U-rubber.
 
L3
 Het L3 profiel is nagenoeg gelijk aan het L2-profiel echter geschikt voor een glasdikte van 8 – 10mm. Primaire doelstelling geluidisolatie en secundair thermische isolatie. 
 
L4
Het L4-profiel word toegepast wanneer zwaardere isolatie van toepassing is. Dit kan zowel voor beveiliging als geluidisolatie vereist worden. In dit profiel is een glasdikte van 4 – 14 mm. mogelijk. Droogbeglaasd met toepassing van reddilock.
 
L5
Het L5-profiel is het grootste profiel. Ook deze wordt gebruikt voor beveiliging alsmede geluidisolatie. Het is zelfs mogelijk in dit profiel dubbelglas te monteren. In dit profiel is een glasdikte van 14-23 mm. mogelijk.
 
L25
Het L25-profiel wordt toegepast voor beveiliging. Het is een slank profiel met een diepe insteek, geschikt voor polycarbonaat en (draad)glas van 6 – 8 mm. Droogbeglaasd middels reddilock.
 
B1
Het B1-profiel is een speciaal stalen U-profiel ontwikkeld voor brandvertragende toepassingen, geschikt voor zowel 30 – 60 minuten brandvertragend glas. Vanwege de functie heeft dit type voor- of achterzetraam enige beperkingen ten opzichte van een normaal aluminium raam.
   
 << terug naar “Voorzetramen”
Wilt u meer informatie of een vrijblijvende offerte aanvragen?